Rustig hogedruk weer; droog, geregeld zon en ............  
Zaterdag 16 februari.
In de nacht was het helder en droog en de temperatuur daalde tot 2,6°C.
Overdag is het helder en droog met eerst volop zon, maar in de loop van de dag ontstaat er wat bewolking wat in de middag de zon wat zal afschermen. Het blijft wel droog en het kwik komt tot rond de 12°C. Er staat een zwak (tot matige) zuidwestelijke wind.

Zondag 17 februari.
In de nacht neemt de bewolking nog meer toe, maar het blijft droog en de temperatuur daalt tot rond de 4°C. Mocht het onverhoopt toch wat opklaren dan wordt het kouder en zal het tot rond het vriespunt dalen.
Overdag hangt er wat dunne (hoge) bewolking waar de zon geregeld doorheen zal komen. Ik verwacht dus geen volle maar een ietwat afgezwakte zon. Het is droog en de temperatuur komt tot rond de 13°C. Er staat een matige zuidelijke wind.

Maandag 18 februari.
In de nacht op maandag blijft die dunne bewolking wat hangen en de temperatuur zal dan ook opnieuw tot rond de 4°C dalen.
Overdag redelijk helder en droog met geregeld zon die af en toe wordt afgeschermd door wat wolkenvelden. Het wordt 12°C en er staat een zwak tot matige zuid- tot zuidwestenwind.

Vooruitzichten.
In de nacht naar dinsdag zal het 1 á 2mm regenen en dinsdag overdag is het dan weer droog. Woensdag in het noorden regenachtig en in het zuiden van Drenthe droog met nog kans op af en toe wat licht gesputter. De rest van de week licht wisselvallig met af en toe zon, af en toe wat regen of een bui en met temperaturen rond 10°C blijft het zacht.

      

Uren zonneschijn

zonurenicon

4.1

Vandaag

Gisteren:

Maand:

Jaar:

7.8 uren

48.6 uren

97.3 uren

meer...

Credits: Gerrit Grünwald: Javascript steelserie gauges library. - Mark Crossley: Development weather gauges scripts.


Verwachting voor de komende 48 uur

.

Neerslagradar

Temperatuur

Wind (Bft)

Zicht; mist, nevel, of ....