Bewolkt en (winterse) neerslag  
Weerbericht Nederland
Bewolkt en (winterse) neerslag
17 jan. 2021 00:00 uur

In het oosten en noordoosten is kans op winterse neerslag in de vorm van ijzel of sneeuw. De temperatuur ligt rond of iets onder nul. In de rest van het land valt af en toe (mot)regen en is het 1-4 graden boven nul. Overdag valt af en toe regen met in de oostelijke helft eerst nog kans op ijzel. De temperatuur stijgt naar 2-7 graden. Na het weekend is het wisselvallig en soms onstuimig. Woensdag kan het 10-12 graden worden.

Vannacht trekt een neerslaggebied vanuit het noordwesten over het land. In het westen is de temperatuur 2-3 graden boven nul en valt wat lichte regen en motregen. In Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland is de temperatuur nog rond of iets onder het vriespunt en kan opnieuw sneeuw vallen. Ook is onderkoelde regen mogelijk en dat kan ijzel betekenen en leiden tot gladheid. Aan het eind van de nacht is de temperatuur ten oosten van de lijn Friesland naar de Achterhoek rond of iets onder nul, elders is het 1-4 graden boven nul met de hoogste temperaturen in de kustgebieden.

Vanochtend is het bewolkt en valt af en toe wat lichte regen en motregen. In Groningen, Drenthe, Overijssel en de Achterhoek kan de regen nog verraderlijke gladheid opleveren als gevolg van ijzel, maar het kan ook nog sneeuwen. De temperatuur blijft tot ver in de ochtend in het oosten en noorden dicht bij het vriespunt met waarden van 1-2 graden. Elders in het land dooit het en is het 3-6 graden.

Vanmiddag breekt vanuit het westen de zon af en toe door, maar er is ook nog een enkele regenbui mogelijk. De temperatuur loopt verder op en de maxima komen uiteindelijk uit op 2 graden in het noordoosten en 5 tot 7 graden in de rest van het land met de hoogste temperaturen in de kustprovincies. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig en aan zee af en toe vrij krachtig.

Vanavond komt het nog tot enkele buien, maar de buien trekken geleidelijk het land uit. In de

      

Credits: Gerrit Grünwald: Javascript steelserie gauges library. - Mark Crossley: Development weather gauges scripts.


verwachting 48 uur

weerkaart-4

Weerwaarschuwingen

windkracht bft

uv

Actuele temperaturen