Bewolkt, vanuit het zuiden regen  
16 mrt. 2019, 0:00 uur
Het is bewolkt en er trekt een regengebied over het land. Vanmiddag wordt het overwegend droog. Met 10-14 graden is het zacht. Wel staat er een stevige wind. Ook morgen en maandag trekken buien over het land. Daarbij is kans op hagel en een klap onweer. Het wordt 7-9 graden. Vanaf dinsdag is het wisselvallige weer voorbij. In de loop van de week kan het 15 graden worden.
Vanochtend is het grijs en regenachtig. In de tweede helft van de ochtend wordt het vanuit het zuidwesten geleidelijk overwegend droog, maar in het noorden, noordoosten en oosten blijft het tot het einde van de ochtend regenen.

Vanmiddag is het overwegend bewolkt en in de eerste helft van de middag heeft het noorden te maken met perioden met lichte regen of motregen. In de rest van het land blijft het meestal droog. Aan het eind van de middag kan het in het zuiden opklaren. Met maxima van 10 graden in het noorden tot lokaal 14 in het zuiden is het zacht voor de tijd van het jaar. Normaal is het 8-11 graden. Er staat een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. Aan zee waait het hard tot stormachtig (7-8 Bft.) en is kans op zware windstoten tot 80 km/uur.

Vanavond zijn er opklaringen en wolkenvelden. In het noordwesten blijft het overwegend bewolkt. Komende nacht raakt het in het hele land bewolkt en trekt vanuit het westen een regengebied over het land. Daarbij kan het soms flink plenzen. Ook is kans op zware windstoten van circa 75 km/uur. Het koelt af naar 6-8 graden.
bron:https://www.weeronline.nl/weerbericht-nederland

      

Credits: Gerrit Grünwald: Javascript steelserie gauges library. - Mark Crossley: Development weather gauges scripts.


Lokale verwachting

Weerkaarten

Weerwaarschuwingen

Verwachting vandaag

Neerslagradar

Actuele temperaturen