Regionaal grijs, later zon  
Na een koude en regionaal grijze en mistige start breiden vanmiddag opklaringen zich vanuit het oosten over het land uit. Het wordt 6-10 graden. Morgen en zondag is het stralend zonnig bij 5-8 graden. De (noord)oostenwind maakt het voor het gevoel koud. Daarna is er meer bewolking en halverwege de week is kans op smeltende sneeuw. Het wordt slechts 2-4 graden.
Vanochtend start de dag koud met in het oosten en zuiden lichte vorst. Bovendien is het regionaal grijs en mistig, maar er zijn ook plaatsen waar de dag zonnig begint. Lokaal is sprake van dichte mist met minder dan 200 meter zicht. De mist lost maar moeizaam op en plaatselijk kan het tot in de tweede helft van de ochtend duren voordat het zicht beter wordt. Eind van de ochtend is het in het oosten zonnig.

Vanmiddag breiden opklaringen zich vanuit het oosten geleidelijk over het land uit. Daarmee wordt het stralend zonnig. In het westen kan het tot het eind van de middag duren voordat het opklaart en is slechts een glimp van de ondergaande zon te zien.

In het oosten, waar de zon het langst schijnt, komen de maxima uit op een graad of 10. In de bewolkte gebieden in het westen wordt het niet warmer dan 6 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het oosten tot zuidoosten.


************************************************************************************************************

https://www.weeronline.nl/weerbericht-nederland

      

Credits: Gerrit Grünwald: Javascript steelserie gauges library. - Mark Crossley: Development weather gauges scripts.


Lokale verwachting

Weerkaarten

Weerwaarschuwingen

Bron weerkaartjes: KNMI

Verwachting vandaag

Neerslagradar

Actuele temperaturen