Het wordt weer een stralende voorjaarsdag.  
April zomert vandaag nog even door. Bij flink wat zonneschijn zijn in het binnenland temperaturen tot lokaal zo’n 24 graden mogelijk. Op veel plaatsen wordt het alweer de 6de warme dag (boven 20 graden) op rij. Er hangt echter een verandering in de lucht.

Vanochtend is het droog en zonnig, maar vooral boven het zuiden verschijnt wat meer sluierbewolking. De wind waait uit het oosten en is boven land matig tot vrij krachtig, in het Waddengebied nu en dan krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag blijft het vrij zonnig al wordt het zonlicht soms wel wat gedempt door hoge wolkensluiers. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 19 graden op de Wadden tot 24 graden in het zuiden. De oostenwind blijft matig tot vrij krachtig, bij de Wadden aanvankelijk nog van tijd tot tijd krachtig.

Vanavond en de komende nacht zijn er opklaringen, maar ook wolkenvelden. De kans op een bui is klein. Verder geen lagere minimumtemperaturen dan een graad of 12. De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en is matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Morgen zijn er tot in middag flinke perioden met zon al valt in de ochtend een enkele bui in het noordoosten niet geheel uit te sluiten. Later op de middag komt van het zuidwesten uit een koufront opzetten en neemt de kans op buien toe. De buien, die van zuid naar noord over Nederland trekken, kunnen van onweer en windstoten vergezeld gaan. De middagtemperaturen lopen in de vochtig warme lucht op naar circa 24 graden. Opnieuw bijzonder warm dus voor de tijd van het jaar. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is meest matig. In het noordelijk kustgebied waait aanvankelijk nog een vrij krachtige wind uit het oosten tot zuidoosten.

De dagen daarna neemt de warmte duidelijk af. Vooral tijdens het ‘Koningsweekeinde’ zal niet veel warmer zijn dan een graad of 13. Verder vallen er periodiek enkele buien: met name in het weekeinde. 

      

Credits: Gerrit Grünwald: Javascript steelserie gauges library. - Mark Crossley: Development weather gauges scripts.


Verwachting weer voor 48 uur.

Weerkaarten

KNMI Weersverwachting vandaag

KNMI Weersverwachting vannacht.

KNMI Neerslagradar / Actuele temperatuur

KNMI Weersverwachting morgen overdag.

Meteo Elsloo, de weercamera is gericht op het zuidwesten.